Blog Medium Image2012-08-08T02:54:23+02:00

Koolhydraatarm eten: de oplossing voor mensen met type 2 diabetes?

In Nederland hebben zo’n 1,2 miljoen mensen diabetes, en daar komen wekelijks ongeveer 1000 mensen bij1. Het overgrote deel van deze groep mensen heeft type 2 diabetes, slechts zo’n 10% heeft type 1 diabetes. Waar type 1 diabetes veroorzaakt wordt door een auto-immuun reactie die de insuline-producerende cellen in de alvleesklier kapot maakt, is bij type 2 diabetes in [...]

By |10th september 2021|Categorieën: Diabetes|Reacties uitgeschakeld voor Koolhydraatarm eten: de oplossing voor mensen met type 2 diabetes?

Gezond (op)groeien: op reis met hap en snap

Gezond leven betekent gezond eten, veel bewegen, voldoende slapen, ontspanning en spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Zo is je lichaam in balans. Steeds meer kinderen krijgen elke dag meer energie (calorieën) dan hun lichaam nodig heeft, waardoor het lichaam uit balans is. Door een teveel aan lichaamsvet kan er overgewicht ontstaan. Overgewicht vergroot de kans op hart- en vaatziekten [...]

By |4th juni 2021|Categorieën: Voeding&Gezondheid, Voor Kinderen|Reacties uitgeschakeld voor Gezond (op)groeien: op reis met hap en snap

Nut Roast

Deze Nut roast past het helemaal bij een dagje zonder vlees. Neem de tijd voor dit recept. Tussendoor kun je prima even iets anders doen, het luistert allemaal niet zo nauw. Begin dus - net als vroeger - gewoon ’s ochtends. Dan hoef je alleen op te warmen als je aan tafel gaat. Het recept is voor zes tot [...]

By |23rd maart 2021|Categorieën: Hoofdgerecht|Reacties uitgeschakeld voor Nut Roast

Knoflook Rode peper olie

Weet je dat je elk gerecht meer umami kan geven door zelfgemaakte knoflook - rode peperolie? Hoe maak je het? Snijd van een knoflookbol het kontje af, leg deze samen met een rode peper in een ovenschaaltje met een laagje zonnebloemolie. Zet het schaaltje voor 15 minuten in een voorverwarmde oven (160°C). Haal daarna het schaaltje uit de oven [...]

By |23rd maart 2021|Categorieën: Bijgerecht, Smaakmakers|Reacties uitgeschakeld voor Knoflook Rode peper olie

Okonomiyaki

Okonomiyaki. Een onuitsprekelijke naam voor een lekkere Japanse pannenkoek of pizza. De basis is met kool en prei. En met rijstemeel, dus veel (verstopte) groenten en glutenvrij. Heerlijk als lunch of uitgebreide borrelhap. Het smaakt helemaal niet gezond, meer als een lekkere snack. Ingrediënten (4-6 personen) Voor de Japanse pannenkoek 100 gram volkoren rijstemeel of [...]

By |23rd maart 2021|Categorieën: Lunch|Reacties uitgeschakeld voor Okonomiyaki

Arrabiata saus

Paar uur pruttelen en het smaakt heerlijk. Past bij een pasta, gehaktballetjes of de nut roast. De lekkerste tomatensaus is die van Marcella Hazan. De klassieke Italiaanse keuken is onze bijbel in Mangiare en GalleriAAA. Sheila en ik maakten er een arrabiata van gemaakt, met verse rozemarijn, rode peper en een teentje knoflook. Die laten we heel even sudderen [...]

By |16th maart 2021|Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch|Reacties uitgeschakeld voor Arrabiata saus
Ga naar de bovenkant