Aantal porties: 4
Energie per portie: 270 kcal

Ingrediënten:

  • 1 blikje zalm (200 gram)
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 6 groene knoflookolijven
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 150 gram magere kwark
  • zout en peper
  • 4 donkere volkoren of meergranen bollen

Bereiding:

  1. giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes.
  2. snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes.
  3. schep driekwart van de tomaatjes, olijven en peterselie door de kwark en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het kwarkmengsel.
  5. verdeel de zalm erover en schep er nog een flinke lepel kwark op.
  6. strooi hierover de rest van de tomaatjes, olijven en peterselie. Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.
Broodje zalm