Aantal porties: 4
Energie per portie: 182 kcal

Ingrediënten:

  • 300 gram tonijnfilet
  • 50 gram gevulde olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel verse of gedroogde tijm
  • mespunt suiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. snijd de olijven in dunne plakjes. Knijp het teentje knoflook fijn en meng het met het citroensap, de tijm, een snufje zout, een snufje peper, de suiker en de olie.
  2. spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
  3. snijd de tonijn in heel dunne plakjes en leg ze naast elkaar op vier borden.
  4. besprenkel de vis met de knoflookdressing. Verdeel de plakjes olijf erover.

Tip:

  • vervang het citroensap door limoensap, gebruik verse koriander in plaats van tijm en strooi er lente-uiringetjes en stukjes ontvelde en ontpitte tomaat over in plaats van olijf.
Carpaccio van tonijn met olijven