Corinne van Acht, uw diëtist

Mag ik mezelf even voorstellen?

Ik ben Corinne van Acht en ben sinds 1988 diëtist.
Ruim 17 jaar heb ik gewerkt als diëtist c.q. voedingskundige in sales, marketing, communicatie en productontwikkeling voor gerenommeerde bedrijven zoals Mars B.V., Nutricia, Novartis (Modifast) en was tenslotte werkzaam als zelfstandige met een eigen voedingsadviesbureau voor bedrijven.

Daarna heb ik me een jaar lang ingezet voor Kids for Fit bij de GGD Gooi en Vechtstreek. Vervolgens ben ik me gaan specialiseren en opnieuw gaan scholen in dieetadvisering.

Vanaf januari 2008 werk ik met veel plezier in mijn zelfstandige diëtistenpraktijk Voedingsadviesbureau Food and Wellness in Bussum

Ook heb ik parttime gewerkt bij Kinderbuik & Co, een medisch centrum in Bilthoven in een multidisciplinair team (met maag, darm, leverkinderarts, yoga, psycho-dynamisch therapeut, diëtist) waar kinderen tussen 0 en 20 jaar van hun buikpijn afgeholpen worden.

Sinds ik in 2008 een post-HBO opleiding sportdiëtetiek met succes heb afgerond, ben ik sportdiëtist. Ik heb hiervoor het kwaliteitskeurmerk van SCAS en ben aangesloten bij VSN – beroepsvereniging voor sportdiëtisten.

Corinne van Acht

Ook voor de begeleiding van volwassenen met overgewicht en diabetes heb ik zowel in 2008 een post-HBO opleiding obesitas als ook diabetes gevolgd. Ik ben lid van het Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas (KDOO). In 2020 heb ik de e-learning Bariatrie (Gastric Bypass, Sleeve) met succes afgerond dus kan ook deze patiëntengroep voor en na de operatie deskundig begeleiden.

Daarnaast heb ik in 2013 een post-HBO opleiding eetstoornissen afgerond en heb me hierdoor gespecialiseerd in eetstoornissen. Ik ben aangesloten bij VIE (landelijk netwerk voor en door diëtisten met cliënten met een eetstoornis) en NAE, de besloten vereniging voor gediplomeerde professionals die werken met cliënten met een eetstoornis.

Sinds juni 2015 ben ik gecertificeerd in het begeleiden van cliënten met het Prikkelbaar Darm Syndroom en met name het FODMAP-dieet. Hiervoor werk ik samen met diverse maag-darm-leverspecialisten.

In november 2016 heb ik de post-HBO opleiding kinderdiëtetiek afgerond waardoor ik als kinderdiëtist gekwalificeerd ben om kinderen met overgewicht, ondergewicht, koemelkallergie, obstipatie, diarree, lactose-intolerantie, spuugproblemen, refluxklachten te begeleiden. Ik werk hiervoor samen met kinderfysiotherapeuten, kinderpsychologen en kinderartsen. Ik ben lid van Netwerk Kinder Diëtisten (NKD) en ben als professional verbonden met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Heb scholingen bij Kinderdieetcreatie gevolgd voor de behandeling van zogenaamde “kritische eters” en “kinderen met overgewicht”. Gebruik de leuke, interactieve methodes van Kinderdieetcreatie om kinderen en ouders optimaal te kunnen begeleiden.
Bovendien heb ik samen met een groep kinderprofessionals (logopedisten, kinderfysiotherapeut, orthopedagoog, psycholoog) Eetteam het Gooi opgezet. Een laagdrempelige multi-disciplinair, eerstelijns samenwerkingsverband bedoeld voor kinderen van 0-12 jaar met selectief eetgedrag en functionele buikpijn. Voor meer info bezoek de website, www.eetteamhetgooi.nl.

Ook maak ik deel uit van 3 verschillende intervisiegroepen op het gebied van maag-darmproblemen, eetstoornissen en leefstijldiëtetiek. Tijdens de intervisiebijeenkomsten wordt actuele kennis uitgewisseld met gespecialiseerde collega’s die helpend is voor het professioneel uitoefenen van mijn vak als diëtist.