Executive Work & life balance programma: “gezond in balans”

Voedingsadviesbureau Food and Wellness heeft al vele werknemers begeleid naar een gezond en vitaal leven. Duidelijk is dat de werkomgeving een belangrijke invloed heeft op de gezondheid van medewerkers. Voor een gezonde work-life balance spelen vele factoren een rol. Goede voeding, regelmatig bewegen, voldoende ontspanning en slaap zijn een aantal peilers om je goed te voelen. Echter, tussen weten en doen zit soms een wereld van verschil. Veel reizen, vergaderingen waarbij eten wordt geserveerd, alcohol, roken door stress, lange werkdagen door drukte, veel buiten de deur eten, weinig tijd voor bewegen, slecht slapen zijn de obstakels waar je als werknemer mee moet leren dealen.

Afbeelding van Concord90 op Pixabay

En wat dacht je van de “happy hormones”-huishouding die een duidelijke rol speelt in het geheel? Of je het nu hebt over het stresshormoon cortisol -dat eetlust kan opwekken of afremmen- of over het “knuffelhormoon oxytocine” dat aangemaakt wordt door aanraking. De endorfinen die ervoor kunnen zorgen dat je een “runners high” krijgt tijdens het sporten en ervoor zorgen dat je met pijn kunt omgaan of dopamine dat aangemaakt wordt als er een beloning in het vooruitzicht gesteld werd maar ook nu nog steeds bij het eten van zoet.

Maar ook adrenaline dat vrijkomt in angst- en stress-situaties en laten we vooral ook de geslachtshormonen oestrogenen en testosteron niet vergeten, die zorgen voor de typische mannelijke en vrouwelijke geslachtskenmerken maar ook duidelijk van invloed zijn op ons gedrag zonder dat we dit zelf direct in de gaten hebben.

Interessante materie en onlosmakelijk verbonden met hoe we ons voelen en die ons gedrag (mede)verklaren.
Speciaal voor de groep werknemers met een grote werkdruk ontwikkelde de diëtist van Voedingsadviesbureau Food and Wellness een programma “gezond in balans”. Dit programma bestaat uit 10 modules die je stapje voor stapje inzicht geven in jouw eetgedrag en je helpen keuzes te maken om een gezond en vitaal leven te leren leiden.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan even contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.