Gezonde voeding

Elke dag worden we geconfronteerd met een oerwoud aan informatie over wat gezond is.  Op de social media, websites, boeken en tijdschriften zijn de berichten vaak zo tegenstrijdig dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is gezond en gezondheid voor jou? Eén ding is zeker: met een gezond eetpatroon verlaag je de kans op chronische ziektes zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en kanker  zoveel mogelijk. Je zorgt voor een optimale gezondheid en daarmee is de kans groter dat je ook gezond ouder wordt.

Wat is de definitie van een gezond eetpatroon?
“Een gezond eetpatroon bevat voldoende groenten, fruit, volkoren granen, noten, peulvruchten, vloeibare oliën, melkproducten, gevogelte en vis, bevat weinig rood en bewerkt vlees, harde vetten, zout en dranken of andere producten met suiker en zo min mogelijk alcohol”.

Herken je onderstaande vragen?
  • Hoe stel je nu een gezond eetpatroon samen dat past bij jouw manier van leven en bewegen?
  • Hoe pas je een gezond eetpatroon in in jouw specifieke werksituatie en gezin?
  • Wat betekent gezondheid voor jou specifiek? Meer energie? Lekker in je vel zitten? Minder kans op chronische ziektes? Een gezond gewicht?
  • En heb je dagelijks extra voedingssupplementen nodig?

Schijf van Vijf vaknamen

Hoe kan de diëtist je helpen een optimale gezondheid te bereiken?
De diëtist maakt een voedingsadvies op maat met oog voor persoonlijke voorkeuren, lichamelijke activiteit en behoeftes en voorziet in voldoende energie en voedingsstoffen. Daarnaast helpt zij inzichtelijk te maken welke en waarom bepaalde momenten lastig zijn en helpt zij het eetgedrag blijvend te veranderen zodat u weer blij bent uw gewicht en lichaam. Ook geeft zij u tips over keuzes maken in de supermarkt, wat te doen met uit eten gaan en feestjes en heeft zij veel leuke, creatieve ideeën over het bereiden van een lekkere, gemakkelijke gezonde maaltijd. De diëtist van Voedingsadviesbureau Food and Wellness is diëtist met veel affiniteit met c.q. ervaring in het begeleiden van volwassenen naar een gezonde leefstijl en kan er ook voor zorgen dat de gedragsverandering blijvend is. Bovendien werkt zij graag multi-disciplinair samen met artsen, psychologen, mindfulness-trainers, fysio-therapeuten en yoga-docenten om deze blijvende gedragsverandering te bereiken.
Meer informatie:
–  Boek: “Eet als een expert”
–  www.voedingscentrum.nl