Aantal porties: 4
Energie per portie: 350 kcal

Ingrediënten:

  • 400 g tilapiafilet (in repen van ca. 3 cm breed)
  • 1 sinaasappel – sap en geraspte schil
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • mespunt gemalen komijn
  • 2 theelepels oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper (versgemalen)
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 sneetjes volkorenbrood
    voor de salade:
  • 1 avocado
  • 1/2 theelepel Dijonmosterd
  • 3 eetlepels (noten)olie
  • 75 g veldsla
  • 75 g rucola of waterkers
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd

Bereiding:

  1. roer in een kommetje 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil met de chilipoeder, komijn, oregano, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. bestrijk de repen tilapia met dit mengsel en laat ze ca. 5 minuten liggen.
  3. maak de salade: Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in dunne plakken en halveer ze.
  4. roer in een kom 2 eetlepels sinaasappelsap met de mosterd, (noten)olie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de veldsla, rucola en avocado er luchtig door.
  5. wentel de repen tilapia luchtig door de bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan, bak de repen tilapia in ca. 5 minuten krokant en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
  6. verdeel de salade over vier wijde kommen en strooi de pijnboompitten erover. Leg de tilapiafilets erop.
  7. Serveer met grove sneden volkorenbrood.

Tip:

  • vervang de tilapia door meervalfilet of tijgergarnalen.
Groene-salade-avocado-tilapia