Bewust in het leven staan en kiezen voor een gezonde leefstijl…

Dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dat lukt inderdaad als je gezond bent, goed geslapen hebt, alle rust en ruimte hebt om gezond te eten en te bewegen. Maar op het moment dat er in je omgeving heftige gebeurtenissen plaatsvinden, je geblesseerd raakt en daardoor minder goed kunt bewegen, je ziek wordt, medicatie moet gaan gebruiken (met alle bijwerkingen van dien) of er lastige “issues” op je bord liggen die je tot denken zetten en waardoor je slechter slaapt etc, etc…

Dan wordt het een stuk lastiger.

ask-yourself

In mijn diëtistenpraktijk zie ik dagelijks mensen die met allerlei obstakels te maken hebben en daarom graag geholpen worden hun doelen te bereiken. Of dat nu aankomen, afvallen, normaliseren van bloedsuiker, cholesterol is. Door mensen bewust te maken, inzicht te geven, nieuwe gewoonten aan te leren en te zorgen dat nieuwe aangeleerde gewoonten ook daadwerkelijk bekrachtigd worden kan een gedragsverandering blijvend worden. Tijdens dit proces wordt er vaak gesproken over “dealen met onrust of stress en vermoeidheid” en probeer ik mensen bewust te maken van hun “waarden” ten aanzien van gezondheid. Wat kun je doen om je waarden te bereiken? Welke doelen stel je je zelf? En wat doe je als het eens een dag niet lukt?

een-dietiste

Leuk werk en mooie gesprekken komen daaruit voort. Dankbaarheid als het gelukt is. Ben trots en blij om volwassenen en kinderen te inspireren, motiveren om blijvend hun eet- en beweeggedrag te veranderen. Om mensen een hart onder de riem te steken, heb ik coachingskaarten laten maken die je kunnen helpen te inspireren, motiveren waardoor gedragsverandering blijvend kan worden.

Wil je geholpen en geinspireerd worden, bel dan 06 50525049 of bezoek de website www.foodandwellness.nl en meld je aan middels het aanmeldformulier.