Kinderdiëtist

bietCorinne van Acht is kinderdiëtiste!

Wanneer ga je naar de kinderdiëtist?

Als ouder wil je graag het beste voor je kind: goed eten, drinken, slapen, gezond gewicht zodat hij/zij gezond kan opgroeien en zich goed kan ontwikkelen. Dit is niet altijd gemakkelijk want soms heb je vragen waarop je zelf geen antwoord weet, is de gezinssituatie lastig en wil je als ouder ondersteund worden bij aanleren van gezond eetgedrag van je kind. Dan kan de kinderdiëtist een uitkomst zijn.

courgetteDe kinderdiëtist kan je namelijk helpen bij de behandeling van:

 • Buikklachten – functionele buikpijn
 • Selectief eetgedrag – kritische eters
 • Ondergewicht
 • Overgewicht/obesitas
 • Coeliakie
 • Lactose-intolerantie, gluten intolerantie of andere intoleranties
 • Obstipatie of diarree
 • Vegetarische en veganistische voeding
 • Zuigelingenvoeding
 • De eerste hapjes
 • Wat heeft mijn kind dagelijks nodig? Voedingscheck op voldoende vitaminen/mineralen en voedingsstoffen.
 • Sport uw kind veel? Ook hier kan de sportdiëtist hierover ook advies geven.

De kinderdiëtist van Voedingsadviesbureau Food and Wellness heeft Eetteam het Gooi opgericht (www.eetteamhetgooi.nl) en werkt graag samen met professionals (fysiotherapeuten, logopedisten, orthopedagogen, psychologen, kinderartsen) op het gebied van functionele buikpijn en selectief eetgedrag voor kinderen van 0-12 jaar. Ook zwangeren met vragen over hun eetpatroon, kunnen een afspraak maken.

framboosWerkwijze
Het kan zijn dat gevraagd wordt om voor de eerste afspraak al een aantal dagen het voedingsdagboekje bij te houden van hetgeen jouw kind eet of drinkt. Het doel hiervan is dat de kinderdiëtist een goed beeld krijgt van het eetpatroon van jouw kind en de voeding kan analyseren op voldoende energie, voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

Tijdens de eerste afspraak zal worden gekeken wat de hulpvraag is en factoren die hierbij een rol spelen (gezinssituatie, school, sociaal, medische factoren). Er wordt een behandelplan opgesteld met te behalen doelen.

Na het eerste consult ontvang je een persoonlijk voedingsadvies voor jouw kind per e-mail. Tijdens de vervolgconsulten zal worden gekeken of de adviezen het gewenste effect hebben en of de doelen worden behaald.

Vergoeding en tarieven
Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico en kunnen dus gratis op consult komen.

Je hebt in sommige gevallen een verwijsbrief van de (huis)arts nodig. Indien je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat jouw kind nog extra uren dieetvergoeding krijgt, hiervoor kun je de polisvoorwaarden nalezen.

tomaatDirecte toegankelijkheid diëtist (DTD)
Ook de kinderdiëtist is direct toegankelijk dat betekent dat je geen verwijsbrief nodig hebt.
Echter, de volgende verzekeraars eisen een verwijsbrief van jouw (huis)arts om in aanmerking te komen voor dieetvergoeding vanuit de basisverzekering: CZ, OHRA, Delta Lloyd, ONVZ, DSW, Ditzo, de Amersfoortse, Friesland verzekeraar, Kiemer en Zorg en Zekerheid

drol

*Plaatjes copyright Kinderdieetcreatie