Voedingsadviesbureau
Food and Wellness

Voedingsadviesbureau Food and Wellness is een erkende diëtistenpraktijk in Bussum.

Alhoewel we er niet altijd bij stilstaan is eten – naast dat het gezellig en lekker genieten is – ook belangrijk voor onze gezondheid. Het is de brandstof voor het lichaam en kan ertoe bijdragen of je je goed voelt.

Door gezond te eten wordt het risico op het krijgen van chronische ziekten, zoals hart- en vaataandoeningen en diabetes verminderd. Ook heb je minder kans op bijvoorbeeld vitaminetekorten, darmproblemen en bloedarmoede. Maar bovenal is voeding een belangrijk factor in je leefstijl en kan bijdragen aan een goede lichamelijke en geestelijke balans! Voedingsadviesbureau Food and Wellness wil je met veel enthousiasme, deskundigheid en betrokkenheid begeleiden bij het aanleren van een gezond eetpatroon. Bovendien wil ik je graag helpen met het vinden van de juiste balans!

Werkwijze
Iedere cliënt in mijn diëtistenpraktijk krijgt zorg op maat. Er wordt ruim de tijd genomen om je zo goed mogelijk te ondersteunen naar een nieuw eet- en leefpatroon. De wachttijden houd ik zo kort mogelijk, zodat iedereen snel kan worden geholpen. Mijn werkwijze is erop gericht om iedereen een persoonlijk voedingsadvies te geven, afgestemd op ieders persoonlijke situatie en wensen. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek waarin ik vooral informatie van je wil krijgen over wat je verwacht, je gewichtsverloop, gegevens over gezondheid en medische achtergrond en hoe je voeding er op dat moment uitziet. Dit gesprek duurt 60 minuten. Natuurlijk krijg je ook alvast wat aandachtspunten mee. Binnen een week zal het tweede gesprek, het adviesgesprek, plaatsvinden. Ik heb dan inmiddels je voeding en energieverbruik berekend en een voorstel voor een voorbeelddagmenu gemaakt. Deze zullen we tijdens het adviesgesprek bespreken. Hoe de frequentie van de gesprekken daarna zal zijn, zal voor een ieder verschillend zijn (15 of 30 minuten) en gaat steeds in overleg.

Voor welke indicaties kun je bij Voedingsadviesbureau Food and Wellness terecht?

Wil je weten wat de diëtist voor je kan doen?

th logo Artsenwijzer in JPG

Openingstijden
Op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 15.00 uur.
Op woensdag van 19.00 tot 22.00 uur.

Afspraak
Voor een afspraak kun je bellen op werkdagen van 9.00-17.00 uur naar Voedingsadviesbureau Food and Wellness:  06 50525049.

Mailen kan ook naar: info@foodandwellness.nl

Benodigdheden
Het is belangrijk dat je een identiteitsbewijs (in verband met de nieuwe wet: BSN in de zorg), zorgverzekeraarspasje, voedingsdagboekje, motivatieovereenkomst en verwijsbrief (als je op verwijzing van uw arts komt) meeneemt naar het eerste consult.

Verhinderd
Wanneer je een afspraak hebt gemaakt maar verhinderd bent, bericht dan minimaal 24 uur van tevoren per mail of telefoon. Wanneer je de afspraak niet of niet tijdig hebt afgezegd, dan wordt de geplande tijd in rekening gebracht.

Dieetkosten
In enkele gevallen is het mogelijk om bij de belastingaangifte een bedrag af te trekken voor dieetkosten of bij de sociale dienst extra financiële ondersteuning te vragen voor je dieet.
Dit geldt voor diëten waarbij je meer kosten maakt voor je (dieet)voeding dan wanneer je gewone normale voeding zou gebruiken.
Klik hier voor meer informatie op de website van de belastingdienst over dieetkosten.

Voor het aftrekken van de kosten van een dieet, heb je een dieetbevestiging nodig. Voorwaarden waarop wij een dieetbevestiging afgeven zijn:

  • er is een officiële diagnose gesteld door een arts en dit is vermeld op je verwijsbrief.
  • je bent al onder behandeling of onder behandeling geweest bij Voedingsbureau Food and Wellness.
  • er wordt alleen een dieetbevestiging uitgeschreven over de periode dat je daadwerkelijk onder begeleiding bent geweest en ook daadwerkelijk het betreffende dieet voorgeschreven hebt gekregen.
  • er wordt alleen een dieetbevestiging uitgeschreven voor diëten die staan vermeld in de officiële lijst van de belastingdienst, dus niet voor bijvoorbeeld een dieet bij diabetes.
  • voor het uitschrijven van een dieetbevestiging worden administratiekosten in rekening gebracht.
  • ben je nooit bij Food and Wellness onder behandeling geweest dan kunnen wij je niet helpen aan een dieetverklaring.

Klachten
Wanneer je een klacht hebt, probeer deze dan eerst te bespreken met je diëtist. Klachten die niet onderling kunnen worden opgelost, kunnen worden ingediend bij het Klachtenloket Paramedici, via de website. Het klachtenloket is ook per mail of telefonisch te benaderen: 030 310 09 29 (maandag en vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur) of info@klachtenloketparamedici.nl.

Voor meer informatie verwijs ik naar de informatiefolder voor patiënten over de Klachten- en geschillenregeling Paramedici. Klik hier voor de folder “Ontevreden? Blijf er niet mee zitten”.