Zwangerschap

Zwangerschap, het is en blijft een mooie, bijzondere periode. Ook spannend en een hele verantwoordelijkheid voor jou en je kindje om ervoor te zorgen dat je voldoende energie en voedingsstoffen binnenkrijgt om het kindje goed te laten groeien. Het is natuurlijk belangrijk dat je gedurende deze 9 maanden gezond en gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf. Maar wat doe je als je tijdens de eerste periode veel last hebt van ochtendmisselijkheid? Ook zijn er ook wel wat punten in de voeding van de zwangere die aandacht verdienen zoals foliumzuur, vitamine D, vitamine A. En zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden tijdens de zwangerschap zoals lever, rauw vlees en rauwe vis, bepaalde (zachte) kaassoorten en alcohol. Voor twee eten is niet nodig en ook niet aan te bevelen want teveel gewichtstoename verhoogt bijvoorbeeld het risico op zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk. Bovendien kost het je na de zwangerschap weer extra moeite om deze overtollige kilo’s weer kwijt te raken. Geef je na de zwangerschap borstvoeding, pas dan ook je voeding aan. Vind je het lastig om zelf te bedenken hoe je dit aanpakt? Dan kun je je laten begeleiden door een diëtist met ervaring op dit gebied!

Hoe en wanneer kan de diëtist voor en na de zwangerschap helpen?
De diëtist van Voedingsadviesbureau Food and Wellness is deskundig en ervaren op het gebied van voeding bij zwangerschap en lactatie. Zij kan je helpen met alle voedingsvragen, maakt een voedingsadvies op maat rekening houdend met alle specifieke (medische) wensen en voorkeuren. Laat je door haar helpen als je één van onderstaande vragen hebt en er zelf niet uitkomt:

  • Wat en hoeveel mag je eten tijdens de verschillende fases in de zwangerschap en zorg je dat je voldoende energie en voedingsstoffen binnenkrijgt?
  • Wat eet je als je misselijk bent in de eerste fase van de zwangerschap?
  • Heb je zwangerschapsdiabetes en wil je hiervoor worden begeleid?
  • Wat kun je eten bij hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap?
  • Wat eet je als je borstvoeding geeft?
  • Hoe kom je na de zwangerschap op een verantwoorde manier weer op gewicht?

Meer informatie: