framboos
Voor de ouders ..
om te weten.
 
Eten, u besteedt er dagelijks vast veel tijd aan. Bedenken wat te eten die dag, inkopen doen, koken. U doet uw best om een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te zetten. Helaas is het aan tafel niet altijd gezellig.. Als ouder wilt u graag dat uw kind goed en gezond eet. U kunt teleurgesteld zijn en wellicht boos reageren en aandringen bij uw kind om het bord leeg te eten. Uw kind kan protesteren en huilen… kortom: iedereen is geïrriteerd en de gezelligheid aan tafel is dan ver te zoeken. Soms ontstaat er zelfs een machtsstrijd.
 
In de behandeling van kinderen met een selectief eetgedrag wordt u en uw kind op een speelse manier geleerd wat goede voeding is maar worden bovendien handige tips gegeven voor ouders van kinderen die moeite hebben met eten.
Waarom is goede voeding belangrijk, wat is goede voeding en hoeveel zou u kind moeten eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen?
 
Doel van de behandeling is dat het kind op jonge leeftijd op een creatieve en kindvriendelijke manier betrokken wordt om zelf aan de slag te gaan met eten. Ook als eten niet zo vanzelfsprekend is.
Zo helpen de eethelden je kind op weg om een gezond eet- en leefpatroon te ontwikkelen. Als kinderdiëtist maak ik hierbij onder andere gebruik van de materialen van de Kinder(di)eetcreatie, maak een advies op maat en houdt rekening met de wensen, behoeftes en gewoontes van jullie kind en jullie gezin.
Ieder kind is tenslotte uniek!
 
Neem gerust een kijkje op de website van Kinderdieetcreatie… en maak kennis met de eethelden Spitsefrits, Feeframboos en Jetti Courgetti op de kinderpagina!