IMG 012017

“New Year, New Me” een uitspraak die tegenwoordig eerder onze ogen doet rollen, dan dat hij ons een schop onder onze kont geeft. Elk jaar is 1 januari weer het moment dat  de levensstijl eens flink onder de loep wordt genomen en (indien nodig) wordt geperfectioneerd. Lichamen van Victoria’s Secret Angels moeten het worden of van een bodybuilder. Betoverd door de “fit-challenges” en motiverende quotes en foto’s begint menig December-genieter zijn of haar nieuwe levensstijl, dit keer écht voorgoed. Vastbesloten sluiten ze achteraan in de lange rijen voor de sportsschool-kassa en rusten ze hun koelkasten uit met de nodige detox-middelen en superfoods.

Echter heeft dit sprookje vaak geen “lang en gelukkig”-einde, maar een die ons gedesillusioneerd en teleurgesteld achter laat. Zonde, want was de echte reden voor onze goede voornemens niet dat we ons goed over onszelf wilden voelen? Dronken we die groente-smoothies niet in de hoop voor een gezonder lichaam én een gezondere geest?
Als deze dingen écht zo belangrijk voor ons zijn, waarom blijven we ze dan niet nastreven?
 
Dit zijn vragen die vrijwel iedereen zichzelf wel een keer heeft gesteld, afgezien van de magische fit girl-instagrammers misschien. Echter is een gezonde leefstijl best een uitdaging, voor mensen als jij en ik. Geen “en ze leefden nog lang en gelukkig” dat sprookjes kenmerkt met zijn vanzelfsprekendheid. Nee, “en ze deden nog elke dag hun best om zo gezond mogelijk te leven” is meer op zijn plaats. Gezond en gelukkig zijn is en blijft een kwestie van keuzes maken. Keuzes die niet altijd overeen hoeven te komen met het ideaalplaatje, op zijn tijd kan een wijntje ook heel goed bijdragen aan je geluk, bijvoorbeeld. Na jaren van tips & tricks, weten we inmiddels wel wat er van ons verwacht wordt, maar klopt het dat dit ons écht gelukkiger maakt? Immers, zijn we allemaal uniek en het is juist deze diversiteit die ons verbindt. Een kant-en-klare-oplossing voor een gezonde lifestyle zou ideaal zijn, maar feit is dat we ook dit jaar weer goede voornemens hebben gemaakt, voornemens die hoogstwaarschijnlijk niet voor het eerst hun intrede deden.
 
Dan maar geen voornemens? Nee, dat is nu ook weer niet nodig. Voornemens helpen ons inzicht te krijgen in onze wensen en behoeftes, dingen die we belangrijk vinden. Echter is het zaak de juiste manier te vinden om deze dromen ook daadwerkelijk te doen uitkomen én ze werkelijkheid te blijven houden. Een blijvende verandering. Gepersonaliseerd, maar met verbinding met anderen. Een manier om gezondheid te verweven met ons leven, zo dat we dat kunnen blijven doen wat we écht belangrijk vinden. Zoals al eerder vermeld, is dit niet the easy way out, maar wel de enige blijvende. Een hele uitdaging dus, maar gelukkig eentje die velen gemeen hebben. Sommigen beginnen net, anderen zijn al volleerd gezonde levers. Als diëtiste van Voedingsadviesbureau Food and Wellness wil door middel van inspirerende verhalen laten zien dat een gezonde levensstijl mogelijk is voor iedereen. Verhalen van mensen als jij en ik, die elke dag de uitdaging van een gebalanceerd leven aan blijven gaan. Mensen met prachtige, gezonde lichamen die weliswaar niet te vergelijken zijn met die van topmodellen en bodybuilders, omdat we nou eenmaal allemaal verschillend zijn. Voedingsadviesbureau Food and Wellness hoopt met deze echte verhalen jou te inspireren niet bij de pakken neer te gaan zitten als een “lang en gelukkig”-einde uitblijft, maar op te staan en verder te lopen (of rennen).  Een gezonde leefstijl dus voor jou en mij.
 
HAPPY YOU, HAPPY ME. Laat me je inspireren en bel voor een afspraak: 06 50525049.